View to St Martin’s Church from University Square

Building 2

Located within the Prison Quarter, Building 2 will be a new academic and research facility promoting collaboration and social learning.

The building shape references the visual link from St Martin’s Church to Canterbury Cathedral over St Augustine’s Abbey, creating a new heart to North Holmes Campus and links between the University’s key buildings.

The building footprint sits within a complex landscape allowing the creation of a largely concealed (though naturally ventilated) lower ground floor car park, over which sits the new public square.

The three storey building is formed in three parts with two academic wings sitting behind a shared central space called the Cloister. The Cloister forms the main frontage to the building and provides a setting for informal learning. Within the Cloister sit two lecture theatres and a series of social breakout spaces leading to the second floor terrace with views across St Augustine’s Abbey, over the city, towards the cathedral.

Each internal courtyard space will become an open plan workshop ‘Maker Space’ for collaborative learning and experimentation. These courtyards become integral to the natural ventilation strategy, allowing the building to be more sustainable.

See sketches of Building 2.

Share

Connect with us

Last edited: 05/12/2017 00:53:00